our big journey

— New Zealand here we come!

Hawke's Bay Weekend, part 1

Kategori: Allmänt

I fredags satte vi oss i en hyrbil och körde längs NZ Classic Wine Trail mot Napier. På vägen dit stannade vi på flera ställen och kollade läget, bl.a i Norsewood där de första nybyggarna från Norden bosatte sig. Även om det inte är någon som talar något av de nordiska språken så finns det ändå spår kvar. Kvinnan på turistbyrån berättade att hon trodde människorna i byn firade något kring den 17 maj men visste inte riktigt varför...
  
 
Norskeskogen skole
 
 
 
 
En bit innan Hastings tog vi en avstickare mot skylten med världens längsta platsnamn. Helt klart värt ett besök!
(klicka på bilden för att se den i större format)
 
 
 
När vi stannat i Hastings för kisspaus och promenad var det inte långt kvar till Napier. Där sov vi på YHA och vilade upp oss en lång dags körning.
 
Morgonen därpå tog vi en skön promenad längs stranden innan det var dags för vinprovning kl 13.
 
 
 
VI blev upphämtade av Trevor i en minibuss och åkte till Hastings för att hämta upp de andra 7 deltagarna innan vi besökte första av fyra vingårdar. Hawke's Bay ligger på nordöns östra kust och är ett välkänt vindistrikt för både röda och vita viner. Röda druvan Merlot är den mest odlade och strax därefter kommer Chardonnay.
 
Första vingården vi besökte var Ash Ridge
 
Ibland fick vi även smaka en rosé mellan de vita och röda vinerna, här hos Trinity Hill
 
Vacker trädgård vid Ngatarawa
 
 
 
 
Vinprovningen avslutades vid Salvare där sista smakprovet var en "vin-slush". Vin, vatten och druvsmak som legat fryst i 5-7 timmar och sedan mixats till en isdrink. Mums!
 
 
 
se fortsättning i nästa inlägg...
 
 
Puss & kram
 
 
 
Kommentera inlägget här: