our big journey

— New Zealand here we come!

Julaftonsnatten och Juldagen

Kategori: Allmänt

Innan vi gick till sängs på julafton passade vi på att ta pulsen på Wellingtons nattliv, eller det var i alla fall tanken.. Efter att ha sett en fin affisch på YHA som berättade att på julaftonskvällen skulle det vara bra drag på en av klubbarna gick vi dit. Tyvärr kan det inte varit många som sett affischen för man kunde i princip räkna antalet gäster på en hand. Nehepp. Något drag var det knappast. Fick bli en irländsk pub istället. Där spelades det hög musik och det rörde sig många människor. Perfekt ställe att sätta sig och ta en cider/öl.
 
 
Utekvällen blev dock inte så långvarig eftersom barerna stängde vid midnatt. Ingen nyazeeländare vill ju jobba på Christmas Day...
 
På vägen tillbaka till YHA gick vi en liten omväg för att kunna passera det stora julträdet. Vacker belysning som skiftade färger och mönster.
 
 
JULDAGEN:
Dagens första aktivitet var skype med respektive familj. Mysigt sätt att starta årets juldag med. Tänk att även om man är på andra sidan jorden kan man ändå vara närvarande under julafton i Sverige. 
 
Personalen på YHA hade förberett bubbel och fruktpaj till alla gäster kl 11 för den som ville delta. Självklart gick vi in till köket och smakade på denna nyazeeländska specialité. Måste säga att det mousserande vinet smakade betydligt bättre än fruktpajen, men kul att få smaka en (fast Petter smakade 6 st).

 
 
Solen lyste och temperaturen låg på över 25 grader i skuggan. Let's go to the beach!!!
 
 
 
 
Paketöppning på stranden! Måste ju försöka anpassa oss till de nyazeeländska traditionerna och öppna paket på juldagen.
 
Det räckte med några timmar på stranden innan vi var mätta på sol. Då blev det jordgubbar, choklad och vitt vin...
 
...innan det var dags att tillaga kvällens middag: Lamstek med rotfrukter, fetasallad och tzatziki.
Gillar den nya typen av Juldag!
Hoppas ni haft en god julhelg och haft det minst lika bra som oss!!

KOMMENTARER:

 • Jenny säger:
  2012-12-27 | 19:59:45

  God fortsättning på er därborta! Låter som ni har det fantastiskt och vad jag förstår har väl Åsa anlänt precis. Njut av tillvaron och hälsa till Åsa!
  Kram Jenny

  Svar: Tack det samma! Hälsa familjen från Petter och mig. Mamma anländer i Wellington kl 15.25 lokal tid. Så får vänta i 5h till innan hon befinner sig i samma stad. Men hon är inte långt bort nu..
  kram Frida
  Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: