our big journey

— New Zealand here we come!

Spöregn och lysmaskar

Kategori: Allmänt

Igår lämnade vi Taupo och åkte med bussen till National Park. Som vanligt med Magic brukar man stanna vid någon aktivitet på vägen och så även idag: Waitomo Caves. 

I regnskogen gick vi ner i en lång mörk grotta som bildats genom att vatten runnit genom marken. För att anpassa våra ögon till mörkret var grottan bara upplyst med stearinljus i början. Mysigt! Vi var dock inte ensamma i denna grotta. I mörkret kunde man se märkliga stjärnliknande ljus i taket. Detta är så kallade lysmaskar (glow worms) som spinner spindelnätsliknande strängar i taket. Genom att lysa med stjärten lockar de till sig andra insekter som fastnar i nätet och maten är serverad.




 

Att vi lyckades ta dessa bilder är nästan helt otroligt då maskarna inte gjorde sig på bild..

Förutom lysmaskar kan man även se kalksten i många olika häftiga droppformationer.


 

Efter ca 1,5 h guidad tur i grottan var det dags att åka vidare mot National Park. Busschaffören hade dock ytterligare ett kort stopp inplanerat. Detta var vid Tawhai Falls även kallad Gollum’s Pool från Sagan om Ringen-filmerna. Regnet hade öst ner hela dagen men nu när vi klev av bussen verkade det vara uppehåll. Man ska inte ropa hej förrän man kommit över ån. Dagens värsta skyfall passade på att äga rum precis under de 10 minuter vi var utanför bussen. En fin bild blev det iallafall!


 
 

Puss & Kram

 

 

 

Kommentera inlägget här: