our big journey

— New Zealand here we come!

Klantparet

Kategori: Allmänt

Idioter i all ära men vi är två klantar som lyckas med det otroliga! Båda på samma dag dessutom.
Jag jobbar på ett motell under morgnar och eftermiddagar och idag var min uppgift att måla ett staket. Jag gick runt tillsammans med chefen och han pekade och sa "Paint that fence white!" 
Aye aye!, tänkte jag och började gå till garaget för att hämta penslar och färg medan chefen skulle iväg på ett ärende.

Jag går fram till stora trästaketet som går runt gården och funderar på om jag ska börja måla insidan eller utsidan. Eftersom ingen finns att fråga börjar jag måla på utsidan eftersom det var skugga där. När jag målat cirka två plankor kommer chefen tillbaka i sin bil och tutar på mig. Han kliver ur bilen och säger: "Stop stop, that's the wrong fence!"

Oooooops! Hur kunde det bli ett sådant missförstånd sa han inte "Paint that fence white"?
NEJ! Han hade sagt "Paint that white fence". Alltså det lilla vita staket som delade gården. 
Det bara att försöka tvätta bort den färgen jag hunnit kladda dit och sedan måla rätt staket. Så onödigt!!

Under tiden denna incident ägde rum hade Frida fått ett missat samtal och när hon ringde upp visade det sig att hon skulle komma på intervju om en timme till affären Pay Less. Jippie!, tänkte Frida och skyndade att fixa i ordning sig och gå dit. Allt gick bra och Frida kollade i sin kalender med tider och jobb. Perfekt! Detta nya jobb skulle vara mellan 10-16 lördagar och söndagar och de dagar Frida jobbar på restaurangen börjar hon som tidigast klockan 17. Saken var klar! Frida skulle komma in klockan 10 på lördag och jobba sitt första pass. Helt galet vad bra!
Hon vandrar muntert därifrån men det hinner inte gå mer än 2 minuter förrän hon stannar till. 

NEJ! Frida jobbar inte på restaurangen på förmiddagar men vi har ju båda arbete för boende på vandrarhemmet varje dag mellan 10-12. Hur kunde hon glömma det? 

Frida gick helt enkelt tillbaka och berättade hur det låg till. Hon fick lämna tilbaka sin anställningsblankett och en ny tjej skulle komma på intervju lite senare. Att bara jobba mellan 13-16 var inte tillräckligt. Så typiskt!!

Klantparet har lyckats med otroliga klanterier men det är bara att bita ihop och gå vidare.

Puss & kram 

Ordning och reda pengar på Onsdag

Kategori: Allmänt

I Nya Zeeland har de ett annat sätt att se på omloppet av pengar. Det är nämligen så att istället för månadslön (som jag så naivt trodde alla länder hade) så har Nya Zeeland veckolön.

Varje Tisdag räknas timmarna som man har jobbat ihop och lönen trillar in på kontot varje onsdag. Fett bra! Man har alltid något att se fram emot, man kan gå ut varje löneonsdag och ta ett glas och den som har svårt att hålla i pengarna en hel månad behöver bara hålla ut till nästa onsdag.

Med detta system är det ju även rimligt att man betalar räkningar och hyra veckovis så allting verkar lite billigare. Att tänka på är ju dock att man också måste ta sig tid för räkningar varje vecka istället för bara en gång i månaden.

Kul med lite förändring från Sverige.
 
 
Puss & kram

// Petter

 
 
 

Halloween

Kategori: Allmänt

Just det, höll nästan på att glömma bort att vi firade Halloween i helgen. Vi var medbjudna på fest med några av mina kollegor på restaurangen. 
 
Förfesten hölls på restaurangen efter stängning. En liten blandad skara satt redan vid baravdelningen när vi dök upp runt 23. Självklart var det utklädnad som gällde! Jag var "den blå djävulen" och Petter vampyr. 
 
Strax innan vi skulle gå till krogen och dansa dök min chef upp, ägaren över restaurangen. Chris som han heter är knappast den mest organiserade och professionella chefen man kan ha, men han är väldigt kul! Han var med på dryckeslekarna och blev så inspirarad av Petter att han själv började klä ut sig till vampyr. Löständer och låtsasblod var alt som behövdes.
 
Efter dans till halv 3 var det dags att gå hem. Alltid städning och bäddning som väntar dagen efter... Halloweenfest får fem av fem toasters. En riktigt bra lördagkväll!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Skrämmande pussar & bloddrypande kramar
 
/Frida