our big journey

— New Zealand here we come!

Rotorua, jobbsök och pizzeria

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit i Rotorua i en hel arbetsvecka. Redan dagen efter vi kom tog vi med oss CV:n, penna och block för att gå runt på stan och söka jobb. Vi gick åt olika håll så att vi inte skulle störas av varandra. Petter fick lämna flest CV:n. Frida var hyfsat nöjd med sin insats men kanske hade det gått bättre om vi gick runt längre än en timme..?

Onsdag bestod också den av jobbsök. Förmiddagen bjöd dock först på en långpromenad runt en del av de geotermiska områdena. Spännande att se rök komma upp ur marken. På många ställen fanns det varningsskyltar som sa att man INTE fick beträda gräsmattan eller vattnet..

Torsdagen inleddes med ett försök till skype. Vi gick upp tidigt och vandrade iväg till Mc Donalds för att utnyttja deras fria WiFi. Så långsamt! Det gick inget vidare, så Petter laddade mobilen med 30 dagars internetsurf. Nu fungerade det äntligen!
På eftermiddagen sökte vi jobb igen men denhär gången bara via nätet.

Ett intervallpass fick inleda fredagen. Efter lunch var det ut på stan och söka jobb. Den här gången var Frida mer nöjd än Petter. Att söka jobb på restauranger verkade vara ett bra val. Många tog glatt emot CV och sa att till sommaren behövdes det alltid folk.

Äntligen helg! Idag var planen att inte söka jobb. Vi skulle ha en lugn och mysig dag, men i Fridas inkorg låg det ett oläst mail: ”Hi Frida, please call me for a meet”
Det var från en Pizzeria där vi sökt jobb via internet. Hon ringde upp och bestämde sig för att komma förbi redan samma dag. En intervju! YES!

Puss & kram

Hobbiton, an unexpected journey

Kategori: Allmänt

I måndags hoppade vi på Magicbussen mot Rotorua. Vi visste inte vad vi kunde förvänta oss.. Busschauffören, som också var vår guide, berättade om allt spännande vi åkte förbi. På vägen ner mot Rotorua stannade vi några gånger för för att sträcka på benen eller ta kort. Strax utanför Matamata var det dags att stanna för lunch. Där ligger en jättestor fårfarm som också använts till annat än bara fårskötsel. Där ligger nämligen Sagan om ringens enda bevarade inspelningsplats: Hobbiton

För er som inte sett den fantastiska triologin om Frodo och gänget så är Hobbiton byn där alla hober bor. Här filmades den första delen av triologins första film. Därefter revs alla hus för att sedan återuppbyggas inför filmatiseringen av Bilbo-filmerna som kommer på bio i december.

Åter till resan:
Vi hoppade av bussen och köpte en guidad tur genom inspelningsplatsen. Vi fick reda på en massa kul fakta om inspelningen och produktionen, bl.a att de importerade får (trots att det finns 9 får per invånare i Nya Zeeland) och att trädet på Bilbos hus är ihopsatt som ett pussel med konstgjorda löv från Taiwan.

Det togs många fina bilder, här är några av dem:

 


 

Mount Eden och 4 fantastiska år

Kategori: Allmänt

22/9-2008 - 22/9-2012

Tänk vad tiden går fort! Fyra år tillsammans and still going strong. Att få vara i Nya Zeeland med varandra när solen skiner är den bästa presenten man kan önska sig.

 

Vi ville göra något speciellt idag och bestämde oss för att bestiga en vulkan. Som tur var är Auckland fullt av gamla vulkaner på ganska nära avstånd så detta skulle inte bli omöjligt. Efter frukost bylsade vi på oss med tröjor och jackor för en utflykt till Mount Eden. Vi hade tur med vädret och kände tidigt på vår promenad att vi hade på oss alldeles för varma kläder. Men vi klagade inte. Äntligen lite sol!


På vägen hittade vi en frukt- och grönsaksaffär där vi köpte matsäck. Äpple, päron och mandariner för en ovanligt billig peng. Matsäcken avnjöts på den nu gräsbevuxna toppen av Mount Eden. Härligt!

 

 Paus på den branta vägen upp

 

Puss för fyra fantastiska år tillsammans

På kvällen blev det god mat (för meny, se föregående inlägg) och vin med guiden och hans fru. Till efterrätt bjöd de faktiskt på fruktsallad som var jättegod. Sedan avslutades dagen med film och choklad i sängen (under 4 täcken för att hålla värmen). Vi har börjat se Sagan om Ringen triologin för att få lite extra Nya Zeeland känsla. Snart ska vi se den fina naturen i verkligheten, t.ex så ligger Hobbiton inte långt ifrån vårt nästa stopp: ROTORUA