our big journey

— New Zealand here we come!

Declare or Dispose!

Kategori: Allmänt

Helt galet att vi är på andra sidan jordklotet. Vi håller fortfarande på att landa i sinnet. Värst är dygnsrytmen!

Den sista flygresan med Thai Air höll på att bli kortvarig. På grund av två små prickar fastnade nästan Petter i Bangkok. Det stod tre olika stavningar i passet, på biljetten och på visumet: Häggberg, Haggberg och Haeggberg. Efter mycket om och men godtog personalen att det var samma person. 
 
 

Så här glada blev vi när vi äntligen fick kolla på film på flyget. Det blev Laxfiske i Yemen för Petter, Mirror Mirror för Frida och så sist The Incredibles. Maten och servicen var mycket bra på planet!
 
På tal om mat... här kommer en liten berättelse om "Matsäckens väg genom flygplatserna":
Arlanda:  Här inhandlas bananer, drickyoghurt och måltidsbar
Köpenhamn: På vägen hit äts måltidsbaren upp. Vi behöver inte gå igenom någon säkerhetskontroll utan kan glatt gå vidare mot nästa flyg.
Bangkok: Thailändarna hade lurigt nog placerat en säkerhetskontroll precis innan gaten. Skit! Petter frågar på knackig engelska om yoghurten får passera eftersom den är köpt på en annan flygplats. Vakten vid början av kön säger inga problem. Vakten vid rullbandet ser dock ganska sur ut och säger absolut inte och den slängs direkt i papperskorgen. Drickyoghurten är nu ute ur spelet. Bananerna klarade sig.
Auckland: Varken blommor, mat, frukter, jord eller djurprodukter fick komma in i landet. Allt skulle noga deklareras. Petter och Frida vet att bananerna ligger kvar i väskan men slänger dem precis innan passkontrollen och tur var väl det. En väldigt söt hund kände direkt igen doften när han nosade på vårt bagage. "Bananer!" Vi fick förklara att vi hade haft med oss frukter men att vi precis slängt dem. Puh! Vi slapp $200 (ca 1100kr) i böter PER BANAN!
Den svenska chokladen Petter hade med sig deklarerade han tre gånger för säkerhetsskull och den klarade sig.
Men varken yoghurten eller bananerna lyckades ta sig igenom alla flygplatser. TYPISKT!

 
Frida                                       och                             Petter
 
i NYA ZEELAND!

 
 
Puss & kram
 

KOMMENTARER:

 • Nenne säger:
  2012-09-09 | 00:01:02

  Oj! Vilken tur att han inte hamnade i Bankok! Så där hårda var de när jag åkte till USA också . Bananhund...det var ngt nytt.

  Svar: None
  Frida Nilsson

 • Elin säger:
  2012-09-10 | 09:11:09
  Bloggadress: http://blogg.henningmedia.se

  SHIT, banan-böter! Tur att ni slängde!!! Jag är ändå glad att man inte får frakta bananer hur som helst över landsgränserna, ni har väl hört alla läskiga spindel/orm-historier? ;)
  Skönt att ni kom fram hela och hållna!!!! Spännande!

  Svar: Spindel/orm-historier? Nej tack berätta inte mer. Vi är glada över att det inte finns sådant giftigt här på NZ. Tullen är ju hård eftersom de vill behålla det så.
  Frida Nilsson

 • Petter&Frida säger:
  2012-09-11 | 08:58:32
  Bloggadress: http://fridakristinanilsson.blogg.se/

  Svar till Nenne: Japp tur att man ser så snäll ut :) Jag kan ju knappast ha varit den första med prickar i efternamnet..

 • Bästaste bäste vännen säger:
  2012-09-11 | 14:48:11

  Längtar till flygresan hem, gillar konceptet: bli serverad mat, se film, sova, äta mer, se en till film, sova.. Aah..

  Hahaha, kul historia ^^

  Skönt med inget å,ä eller ö i namnet (Samuel har nämligen har lite samma problem), dock har jag mina mellannamn före mitt förnamn, så på flera ställen (typ banken, police clearance) är jag numera känd som Lars Jansson. Svårt att matcha det med passet så får låtsas att det är mitt förnamn.

  Svar: My name is Jansson, Lars Jansson! Låter ju rätt tufft det också. Jag tror mitt banknamn blev PSE Haggberg :PPå flygresan dock sover man ju inte riktigt så skönt och man får ju välja om man vill sova eller se film.
  Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: