our big journey

— New Zealand here we come!

Mount Eden och 4 fantastiska år

Kategori: Allmänt

22/9-2008 - 22/9-2012

Tänk vad tiden går fort! Fyra år tillsammans and still going strong. Att få vara i Nya Zeeland med varandra när solen skiner är den bästa presenten man kan önska sig.

 

Vi ville göra något speciellt idag och bestämde oss för att bestiga en vulkan. Som tur var är Auckland fullt av gamla vulkaner på ganska nära avstånd så detta skulle inte bli omöjligt. Efter frukost bylsade vi på oss med tröjor och jackor för en utflykt till Mount Eden. Vi hade tur med vädret och kände tidigt på vår promenad att vi hade på oss alldeles för varma kläder. Men vi klagade inte. Äntligen lite sol!


På vägen hittade vi en frukt- och grönsaksaffär där vi köpte matsäck. Äpple, päron och mandariner för en ovanligt billig peng. Matsäcken avnjöts på den nu gräsbevuxna toppen av Mount Eden. Härligt!

 

 Paus på den branta vägen upp

 

Puss för fyra fantastiska år tillsammans

På kvällen blev det god mat (för meny, se föregående inlägg) och vin med guiden och hans fru. Till efterrätt bjöd de faktiskt på fruktsallad som var jättegod. Sedan avslutades dagen med film och choklad i sängen (under 4 täcken för att hålla värmen). Vi har börjat se Sagan om Ringen triologin för att få lite extra Nya Zeeland känsla. Snart ska vi se den fina naturen i verkligheten, t.ex så ligger Hobbiton inte långt ifrån vårt nästa stopp: ROTORUA

KOMMENTARER:

 • Elin säger:
  2012-09-24 | 09:08:50
  Bloggadress: http://blogg.henningmedia.se

  Grattis grattis till er! :)
  ÅH HOBBITON! Fett avis..!!! Ta mycket bilder. :)

  Svar: Jag sa till Frida när vi vandrade runt bland husen: "Gissa om Elin kommer bli avundsjuk på detta!" :P / Petter
  Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: