our big journey

— New Zealand here we come!

Whitsundays and Whitehaven Beach

Kategori: Allmänt

Sista dagen på Long Island blev inte så lång. Gick upp tidigt och åkte iväg med färja till Daydream Island. Där väntade vi på att dagens äventyr skulle börja: Ocean Rafting i Whitsundays

Dock var Frida fortfarande helt slut och visste inte om en heldag med snorkling, båtturer och utsiktstittande var någon bra idé. Hon ringde hem för lite stöd. Efter lugnande och uppmuntrande ord bestämde hon sig för att trotsa dunderförkylningen och hoppa på den stora gummibåten och dra iväg.

 

Wallabies levde vilt på Daydream Island och var inte rädda för turister
 

Båten gick snabbt som tusan! Tog inte mer än 30 min innan vi var framme vid första stoppet. Dags för snorkling! Men här gick gränsen! Nog för att man kan sitta i en båt hela dagen men snorkla finns inte på kartan när man mår så här dåligt. Frida fick helt enkelt stå över snorklingen. Petter däremot trivdes som fisken i vattnet. På tal om fisk... Under sista halvtimmen hittade Petter en kompis, en liten gul- och svartrandig fisk som simmade nyfiket framför hans cyklop hela tiden.

 

Andra stoppet för dagen var egentligen vårt huvudsyfte med raftingen. Vi gick i land på Whitsundays största ö Whitsunday Island som också är en enda stor nationalpark. Där kan man vandra upp på en höjd med utsikt över den berömda Whitehaven Beach.

 
 

Inte konstigt att detta är Australiens tredje mest fotograferade plats. Om ni tycker bilderna är fina skulle ni bara veta hur vackert det är i verkligheten! Den vackra vyn gjorde dagen!

 

I Whitsundays kan man se flera olika djur, både små och STORA

Denna ”lilla” spindel satt utanför toaletterna och lurade
 
Leguanen försöker smälta in vid Whitehaven Beach

 

Dagens sista stopp blev en timmes lunchpaus på Whitehaven Beach

 

Puss & kram

 
Kommentera inlägget här: