our big journey

— New Zealand here we come!

Chaufför för en dag

Kategori: Allmänt

Söndag 10:e mars:
 
Idag hyrde vi en chaufför som körde oss runt till massor med olika ställen. Han var en glad och trevlig man som gärna gav tips på vägen.
 
Vi började med att åka till Kuta där dagen startade med en kort shoppingrunda. Innan vi kom fram till en klädmarknad fick vi en snabbkurs i prutning. 

  • Börja med att erbjuda midre än hälften av ursprungspriset, gärna en fjärdedel.

  • Håll dig till ditt pris så länge försäljaren fortsätter sänka sitt.

  • När försäljaren slutar sänka sitt pris, Höj ditt pris lite för att försöka få ner prisert ytterligare.

  • Köp inte för mer än halva ursprungspriset.
 
Frida hittade en fin klänning hos en av försäljarna och provade sina nya kunskaper. Ursprungspriset var 150 000 Rupiah men Frida fick den för endast 65 000 efter att ha spelat oberörd och gått därifrån så de var tvungna att ropa tillbaka henne. Inte så illa för första försöket.
 
 
Efter marknaden var vi utmattade och blev avsläppta vid den kända Kuta Beach för lite återhämtning. Dock var det väldigt mycket skräp på stranden och i vattnet och försäljare som ville sälja glass, kuddar, hattar, smycken med mera.
 
 
  
 
Efter lunch som bestod av Nasi Goreng än en gång åkte vi med vår trevliga chaufför in till Denpasar och en stor butik som heter Erlangga 2. De sålde allt från kläder och saronger till tavlor och matredskap. Allt med ett superlågt och fast pris, så här behövde man inte pruta.
 
Vi trodde vi skulle gå igenom butiken på 30 minuter men det slutade med att vi sprang igenom de sista hyllorna en och en halv timme senare bara för att det fanns så mycket fint att titta på och köpa. Dock fanns det mycket man ville ha men fick säga nej till. Allt måste ju få plats i resväskan också...
 
Vi hade ett sista stopp kvar för dagen efter Denpasar. Vi tog en vinlande väg genom risodlingar och små samhällen mot ett mycket känt tempel på Bali: Tanah Lot.
 
Look-a-like?
 
Tanah Lot på sin klippa ute i havet
 
 
Templet är byggt på en klippa i vattnet som bara går att nå vid lågvatten. Vi väntade på solnedgången och satte oss på avstånd med en öl och bara njöt av naturens vackra skådespel.
 
  
  
 
 
  
 
När mörkret föll över Bali åkte vi tillbaka mot Jimbaran och köpte grillade kyckling- och lammspett med jordnötssås och ris till kvällsmat. Framåt midnatt tog vi en taxi in till Kuta igen för en favorit i repris. Dock var det inte lika mycket folk på dansgolven denna söndagskväll men det var kul ändå!

Puss & Kram

KOMMENTARER:

  • Elin säger:
    2013-03-14 | 17:12:12
    Bloggadress: http://blogg.henningmedia.se

    Vilka fina bilder på slutet!! :)
    Jag fattar inte att ett halvår redan gått?? Kändes som om det var ganska nyss ni åkte. Tiden går så fort.
    Ses snart!

    Svar: Det gick fort! Känns otroligt konstigt att vara i Sverige. Syns snart!
    Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: