our big journey

— New Zealand here we come!

Scooter, Uluwatu Temple and Bingin Beach

Kategori: Allmänt

I fredags hyrde vi scooter av Bob och drog iväg mot Uluwatu Temple som ligger nästan längst ner på Bali. Trafikregler på ön är i stort sett obefintliga så man får se upp när man kastar sig i det som först känns som ett stort kaos. Efter en stund kommer man dock in i deras tänk. Man ska tuta när man svänger ut mot vägen eller svänger av. Dessutom tutar du när du kör om för att visa att du finns där. Vi trodde först att alla var superirriterade men förstod sedan att tutandet är till för att göra sig extra uppmärksammad i trafiken. Vid en omkörning spelar det ingen roll vilken sida du väljer att köra om på och bli inte förvånad om det helt plötsligt kör tre (!) bilar i bredd på en tvåfilig väg. That's just how they do it here!
 
Petter agerade chaufför under dagen
 
Två glada figurer susar genom södra Bali
 
Väl framme vid templet behövde vi köpa varsin sarong så vi kunde täcka benen. Om du har något på överkroppen eller inte spelar ingen roll bara så länge benen inte syns.
 
Petter försökte pruta ner priset på sarongerna men det slutade med att vi i stort sett betalade nästan hela ursprungssumman i alla fall. Första försöket är inte alltid så lätt...
 
Tada!
 
Inne vid templet sprang många apor omkring. Här får man se upp!
Dessa är vilda om inte alltid så snälla som de ser ut.
 
Del av Uluwatu Temple
 
Idag sken solen så svetten bara sprutade! Men visst är det vackert när solen skiner!
 
Fri som en fågel
 
 
När vi kände oss klara med besöket vid templet satte vi oss och åt traditionell balinesisk mat: Nasi Goreng
 
Nöjd och glad Petter
 
Mätta och glada hoppade vi på scootern igen och körde iväg för att hitta en bra strand. Vägskyltar finns inte överallt och alla förstår inte engelska men efter lite frustration, svettbad och lång körning hittade vi tillslut fram till Bingin Beach.
 
 
 
 
 
Runt klockan 18 började vi ta oss hemåt för att slippa köra i mörkret. Även om vi kanske trodde att vi skulle spenderat mer tid på stranden var det en riktigt bra dag. Fick se vackert tempel och att scooter på Bali är en upplevelse i sig.
 
Puss & kram
 
 

KOMMENTARER:

  • kajsa nilsson säger:
    2013-03-13 | 09:42:32

    vad fint!

    Svar: Ja visst ar det!!!
    Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: