our big journey

— New Zealand here we come!

Sydney, en regnig historia

Kategori: Allmänt

Nu sitter vi på rummet på Bali (ska sägas på äkta dalmål). Här är det regnperiod och måste erkänna att Bali lever upp till dessa förväntningar idag. Regn regn regn.
 
Vad passar inte bättre att göra en regnig eftermiddag än att lägga upp bilder från regniga Sydney!
 
Vi var lagom trötta efter att ha suttit på nattbussen men det stoppade inte oss från att gå ut i spöregnet och upptäcka storstaden. 
 
Skitkul...
 
Första skymten av de två landmärkena Operahuset och Harbour Bridge genom staketet till Botanic Gardens
 
Åt en lätt men god lunch på cafét i den stora trädgården.
Skönt att sitta inne när regnet öser ner
 
Efter lunchen fortsatte vi vår promenad mot det dansk-designade operahuset med svenska takplattor. Vi skandinavier kan vi!
 
Designen är lika vacker i regn och rusk
 
Harbour Bridge ser tung ut!
(fotot är taget bakom operahuset) 
 
Nöjd över att vara den som har paraplyt
 
Vi nöjde oss inte med att bara se Operahuset från utsidan utan gick även in. Vi kollade runt lite grann men man kommer inte så långt in utan att betala. Det hela slutade med att vi gick därifrån med två biljetter till kvällens sena föreställning av La Soirée!!!
 
 
När klockan är halv tio på kvällen är det kolsvart ute i Sydney. Men det är inget som hindrar en från att se Harbour Bridge och Operahuset i sin fulla prakt. Måste nog säga att det ser vackrare ut på kvällen! I alla fall bron.. Så vackert!!!
 
 
 Dags att sätta sig i Studion och njuta av kvällens föreställning
 
När vi kom in i foajén och visade upp våra biljetter till balkongen blev vi uppgraderade till de dyrare biljetterna. Fick nu istället sitta längst fram på stolarna runt den lilla cirkelformade scenen. När man tittar på La Soirée vill de att man gärna jublar och applåderar högt när det är något man gillar. Vi gick därför ganska hesa därifrån... De sa också att eftersom det är fredagkväll hör det till att man beställer minst en dricka i baren. Ett glas bubbel tyckte vi passade fint!
 
 
Petter med bubbel och snacks i högsta hugg
 
Blött blev det under numret som alla kvinnor jublade extra högt åt
Inte var väl det så konstigt heller...
 
En kort beskrivning av La Soirée:
La Soirée visades för första gången 2008 i London och har sedan dess uppskattats världen över. Under showen får man se akrobatik i världsklass, komiker, sångnummer och ren underhållning. Allt med en något erotisk touch. Roligt, spännande, läskigt och sexigt. Bästa showen vi någonsin sett! Får vi chansen att se den igen tvekar vi inte en sekund
 
Det var första dagen i Sydney. Trots regnet blev det en mycket bra dag. 
 
Puss & kram
 
 
 
Kommentera inlägget här: