our big journey

— New Zealand here we come!

Rotorua, jobbsök och pizzeria

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit i Rotorua i en hel arbetsvecka. Redan dagen efter vi kom tog vi med oss CV:n, penna och block för att gå runt på stan och söka jobb. Vi gick åt olika håll så att vi inte skulle störas av varandra. Petter fick lämna flest CV:n. Frida var hyfsat nöjd med sin insats men kanske hade det gått bättre om vi gick runt längre än en timme..?

Onsdag bestod också den av jobbsök. Förmiddagen bjöd dock först på en långpromenad runt en del av de geotermiska områdena. Spännande att se rök komma upp ur marken. På många ställen fanns det varningsskyltar som sa att man INTE fick beträda gräsmattan eller vattnet..

Torsdagen inleddes med ett försök till skype. Vi gick upp tidigt och vandrade iväg till Mc Donalds för att utnyttja deras fria WiFi. Så långsamt! Det gick inget vidare, så Petter laddade mobilen med 30 dagars internetsurf. Nu fungerade det äntligen!
På eftermiddagen sökte vi jobb igen men denhär gången bara via nätet.

Ett intervallpass fick inleda fredagen. Efter lunch var det ut på stan och söka jobb. Den här gången var Frida mer nöjd än Petter. Att söka jobb på restauranger verkade vara ett bra val. Många tog glatt emot CV och sa att till sommaren behövdes det alltid folk.

Äntligen helg! Idag var planen att inte söka jobb. Vi skulle ha en lugn och mysig dag, men i Fridas inkorg låg det ett oläst mail: ”Hi Frida, please call me for a meet”
Det var från en Pizzeria där vi sökt jobb via internet. Hon ringde upp och bestämde sig för att komma förbi redan samma dag. En intervju! YES!

Puss & kram