our big journey

— New Zealand here we come!

Kaikoura och valarsafari

Kategori: Allmänt

Innan vi fortsatte vår resa söderut längs västkusten hyrde vi bil och körde till Kaikoura på östkusten. Eller vi och vi, det var mamma som körde hela vägen. Petter och jag (Frida) fick inte köra den bilen p.g.a att vi är under 21 år. Även om det kändes konstigt att köra på vänster sida klarade mamma av att ta oss säkert fram och tillbaka till Kaikoura. På vägen dit valde vi en väg mellan Havelock och Picton som går längs fjorden. Den vackra utsikten kompenserade som tur var för den trånga och kurviga vägen vi åkte på.

Fick se en sälkoloni idag också. Tredje gången på bara några dagar. Helt fantastiskt! Denna gången var det vid några klippor precis nedanför vägen. Petter vågade gå riktigt nära en av de stora sälarna. Dagen efter vi anlänt till Kaikoura var vi inbokade på ett valsafari. Tidigt på morgonen åkte vi ut med en båt för att förhoppningsvis få se en kaskelot (eng. Sperm whale). De lever bara där de kan dyka ner till över 1000 meters djup. Detta brukar innebära att man måste ta sig väldigt långt ut för att ha en chans att se kasteloten, men utanför Kaikouras kust bildar landplattorna en väldigt djup spricka och kaskeloten kan därför hittas längre in mot kusten.

 
 
 
 

Första valen vi såg simmade upp till ytan efter bara en kvart och efter ytterligare 30-45 min fick vi se ytterligare en jätteval. Vi hade verkligen tur! Vanligtvis hinner man bara se en val under safarit men vi fick se två. Dessutom fick vi se stora albatrosser på nära håll. Men det mest oväntade var nog ändå när ca 100 delfiner närmade sig båten. Flera gjorde konster som volter eller snurrar. Kolmårdens delfinshow kan slänga sig i väggen!

 

Vackert väder och fantastiskt valsafari! Dagen kunde inte blivit bättre!

Puss & kram

KOMMENTARER:

  • Nenne säger:
    2013-01-10 | 23:01:27

    Oj vad mäktigt att få se allt det där! Vilken upplevelse!

    Svar: Jajemen man blir nästan mätt på allt fint!
    Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: