our big journey

— New Zealand here we come!

Wild West Coast!

Kategori: Allmänt

När vi lämnade Nelson påbörjade vi vår bussresa med Magic längs västkusten mot Greymouth. Det brukar vara en väldigt regnig sträcka men vi hade tur med vädret och kunde njuta av solskenet. Längs vägen stannade vi vid Punakaiki, även kända som pannkaksklipporna. Under miljoner år har rester från döda havsdjur pressats ihop av havet till lager av hård sten som sedan stigit upp ur havet och bildat märkliga klippor.

 
 
 
På eftermiddagen kom vi fram till den lilla (och gråa) staden Greymouth och gjorde den aktiviteten som erbjöds: Guidad tur på ölbryggeriet Monteith's med provsmaking och middag. Monteith's är ett av Nya Zeelands egna populära ölmärken så det var ett bra sätt att hitta nya ölfavoriter och lära känna de andra resenärerna på bussen.
 
 
Efter Greymouth var det mening att vi skulle åka till glaciärbyn Franz Josef men p.g.a. hård vind längs västkusten hade den enda bron som ledde till byn gått sönder så det var omöjligt att ta sig dit. Vi tog istället den sceniska vägen genom Arthur's Pass rakt över till den östra sidan av sydön och övernattade i den ännu mindre byn Methven. Det enda som var av intresse där var de två pubarna Blue Pub och Brown Pub som låg mitt emot varandra inne i byn men inte ens de var tillräckligt intressanta för ett besök. Vi åkte morgonen därpå direkt vidare mot Wanaka och stannade vid sjön Pukakai för några fina foton även om det blåste en hel del.

 
 
Strax utanför Wanaka besökte vi Puzzling world som försökte lura oss med labyrinter och illusioner.

 
 
Efter många timmar av bussresande flera dagar i rad var vi äntligen framm i Wanaka. En väldigt mysig stad vid kanten av sjön med samma namn. Promenad och solsken fyllde resten av dagen.
 
Puss & Kram!!
 
 
Kommentera inlägget här: