our big journey

— New Zealand here we come!

Klantparet

Kategori: Allmänt

Idioter i all ära men vi är två klantar som lyckas med det otroliga! Båda på samma dag dessutom.
Jag jobbar på ett motell under morgnar och eftermiddagar och idag var min uppgift att måla ett staket. Jag gick runt tillsammans med chefen och han pekade och sa "Paint that fence white!" 
Aye aye!, tänkte jag och började gå till garaget för att hämta penslar och färg medan chefen skulle iväg på ett ärende.

Jag går fram till stora trästaketet som går runt gården och funderar på om jag ska börja måla insidan eller utsidan. Eftersom ingen finns att fråga börjar jag måla på utsidan eftersom det var skugga där. När jag målat cirka två plankor kommer chefen tillbaka i sin bil och tutar på mig. Han kliver ur bilen och säger: "Stop stop, that's the wrong fence!"

Oooooops! Hur kunde det bli ett sådant missförstånd sa han inte "Paint that fence white"?
NEJ! Han hade sagt "Paint that white fence". Alltså det lilla vita staket som delade gården. 
Det bara att försöka tvätta bort den färgen jag hunnit kladda dit och sedan måla rätt staket. Så onödigt!!

Under tiden denna incident ägde rum hade Frida fått ett missat samtal och när hon ringde upp visade det sig att hon skulle komma på intervju om en timme till affären Pay Less. Jippie!, tänkte Frida och skyndade att fixa i ordning sig och gå dit. Allt gick bra och Frida kollade i sin kalender med tider och jobb. Perfekt! Detta nya jobb skulle vara mellan 10-16 lördagar och söndagar och de dagar Frida jobbar på restaurangen börjar hon som tidigast klockan 17. Saken var klar! Frida skulle komma in klockan 10 på lördag och jobba sitt första pass. Helt galet vad bra!
Hon vandrar muntert därifrån men det hinner inte gå mer än 2 minuter förrän hon stannar till. 

NEJ! Frida jobbar inte på restaurangen på förmiddagar men vi har ju båda arbete för boende på vandrarhemmet varje dag mellan 10-12. Hur kunde hon glömma det? 

Frida gick helt enkelt tillbaka och berättade hur det låg till. Hon fick lämna tilbaka sin anställningsblankett och en ny tjej skulle komma på intervju lite senare. Att bara jobba mellan 13-16 var inte tillräckligt. Så typiskt!!

Klantparet har lyckats med otroliga klanterier men det är bara att bita ihop och gå vidare.

Puss & kram 

KOMMENTARER:

 • Elin säger:
  2012-11-02 | 22:09:33
  Bloggadress: http://blogg.henningmedia.se

  Huva för sånt! Men det händer. Bara att gå vidare i livet och säga som Karlsson: "Det är en värdslig sak"

 • Nenne säger:
  2012-11-12 | 15:59:11

  Ja usch vad jobbigt, men alla gör vi väl våra misstag i livet! Så länge ingen blir skadad av det får man se det som en erfarenhet rikare och en rolig story senare i livet, eller hur? Tur att chefen kom tillbaka så snabbt, så du inte hade målat hela staketet och tur att du inte blev avskedad på studs :)

  Svar: ja han blir sällan arg även om det inte alltid blir helt rätt. ingen blev skadad!
  Frida Nilsson

Kommentera inlägget här: