our big journey

— New Zealand here we come!

Bali, semester från semestern

Kategori: Allmänt

5/3:
Efter flyg till Melbourne där vi väntade i 4 h kunde vi tillslut kliva på planet mot Denpassar, Bali!
 
När vi väl landat på Bali fixade vi turistvisum och fick sedan skjuts till Aahh Bali, ett B&B där vi skulle spendera de närmsta 8 nätterna. Bob och Lydia, ägarna av Aahh Bali, mötte oss med öppna armar. De hälsade oss varmt välkomna och visade oss till vårt rum. De frågade om vi var hungrig och vi svarade: Ja lite. Då blev vi serverade färska muffins och brownies, bakade av Lydia (som tidigare arbetat som kock). Vilken bra start på vistelsen!
 
 
Lite kort om det B&B vi bor på:
Aahh Bali är ett privatägt Bed and Breakfast som ligger strax utanför Jimbaran på södra Bali. Här finns det bara 3 enheter, rum A, B och C (där vi bor), vilket gör att det alltid är lugnt och skönt. De få antal rummen gör också att Bob och Lydia lätt lär känna sina gäster och får tid att hjälpa till att planera vistelsen. Perfekt för oss som ville slippa alla turister men samtidigt smidigt kunna ta oss till olika platser på Bali.
 
Dagen efter åt vi en utsökt frukost och begav oss sedan till stranden. Som ni ser på bilden var det inte många som slogs om de bästa platserna.. Kanske berodde det på det blåsiga vädret man kan ana genom att titta på träden. Men det stoppade inte oss. Är man på Bali så är man.
 
 
På kvällen gick vi ut på restaurang, en annan sak man måste göra på Bali. Här är allt billigt jämfört med Sverige så man får passa på att äta mycket god mat! Jimbaran är känt för sina skaldjursrestauranger på stranden. Vi var bara tvungna att testa en av restaurangerna! Mysigt att sitta vid ett bord på stranden med endast levande ljus som ljuskälla. Ibland kom det så stora vågor att vi var tvungna att lyfta på fötterna för att inte bli blöta. Upplevelse!
 
 
Godaste skaldjuren vi någonsin ätit!
 
Detta var första heldagen på Bali. Läs senare inlägg för mer bilder och berättelser från Bali, det indonesiska paradiset. 
Puss & kram 
Kommentera inlägget här: